Groeit jouw kleine onderneming? Huur personeel via payroll in! 

Als je een klein bedrijf hebt, of misschien wel ZZP’er bent, dan kan je bedrijf in korte tijd flink gaan groeien. Je hebt misschien een aantal mooie opdrachten binnengehaald en je wilt het verder gaan uitbouwen. Er zijn vragen zoals wat is payroll constructie en dergelijke. 

Op zo’n moment kun je gaan overwegen om mensen in te gaan huren. Misschien wil je wel extra handjes voor de operationele taken, of je wilt een verkoper gaan aannemen die zich volledig gaat toeleggen op het verder uitbouwen van de organisatie. Allemaal mogelijkheden waarom je personeel zou willen gaan aannemen.  

Personeel aannemen  

Maar bij het aannemen van personeel komen ook andere zaken kijken. Je hebt een grote verantwoordelijkheid voor deze mensen en moet er wel voor zorgen dat iedere maand het geld binnenkomt voor de salarissen. Ook zijn er bepaalde rechten die medewerkers hebben, waar je misschien helemaal geen zin in hebt. Of je wilt de risico’s spreiden. In dit soort gevallen is het een idee om eens payroll te overwegen.  

Hiermee geef je het werkgeverschap en alle verplichtingen die daarbij komen kijken uit handen aan een externe partij. Dit is zeer interessant omdat je zo meer flexibiliteit hebt. De medewerkers werken wel gewoon voor jouw bedrijf, maar het werkgeverschap ligt bij de payroll organisatie. Maandelijks krijg je een factuur van het payroll nederland bedrijf en die betaald vervolgens het salaris van de jouw medewerkers. 

Hogere kosten met payroll

De kosten liggen hierdoor uiteraard wel hoger dan wanneer je zelf alles zou betalen aan de medewerkers, maar je risico is een stuk lager. Het payroll bedrijf draagt deze risico’s voor jouw en rekent daar een bedrag voor. Als je een kleine ondernemer bent die wil gaan groeien is het inschakelen van een payroll organisatie zeker geen gek idee. Je kunt zo de focus houden op de groei van het bedrijf en je hoeft je geen zorgen te maken over de rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap.