Mediator inschakelen als je in scheiding ligt 

Wanneer je net getrouwd bent, dan is alles natuurlijk rozengeur en maneschijn. Het is voor veel mensen een hele leuke periode in hun leven. Ze hebben een groot feest georganiseerd dat ze moet vrienden en familie kunnen vieren. Dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast vertrekt het bruidspaar na het feest vaak op huwelijksreis. Een mooie verre reis naar een locatie om van elkaar te kunnen genieten. Dat is uiteraard erg leuk.  

Scheiden? 

Nadat het bruidspaar weer aan het werk is gegaan, begint het ‘normale’ leven natuurlijk weer. Er zijn een hoop mensen die na enkele jaren toch van elkaar willen scheiden. Ze hebben een ander gevonden of ze zijn simpelweg uit elkaar gegroeid. Het gebeurd toch een stuk vaker dan je zou denken.  

Een scheiding is dan wat er plaats gaat vinden. Geen leuke periode in het leven van deze mensen, maar daarna kunnen ze weer verder. Toch verloopt een scheiding niet altijd zo leuk. Soms wil de ene persoon helemaal niet uit elkaar. Of de andere persoon is kwaad omdat de ander is vreemdgegaan. Dit kan ervoor zorgen dat men niet meer met elkaar praat. In zo’n situatie kan een mediator in Zwolle inschakelen een goede optie zijn. 

Wat doet een mediator? 

Een mediator is er ook problemen op te lossen. Het is in feite iemand die verhalen van beide kanten aanhoort en vervolgens tot een oplossing probeert te komen. Je kunt het zien als een tussenstap voordat men het in de rechtszaal met elkaar gaat uitvechten. Een mediator kan niet alleen worden ingezet bij een echtscheiding. Als je bijvoorbeeld problemen met een werkgever hebt, kun je hier ook gebruik van maken.  

Maar ook wanneer 2 zakelijke partijen niet meer met elkaar door een deur heen kunnen. Een zakelijke mediation of mediator heeft vaak een juridische achtergrond, maar kunt niet alleen maar naar het juridische aspect, maar ook naar het oplossen van het probleem. Door de partijen weer met elkaar in gesprek te laten gaan, zal er mogelijk een oplossing komen die voor beide partijen werkt. De mediator is dus in feite een tussenpersoon die ervoor zorgt dat 2 partijen tot een oplossing komen.