Hoeveel kost het om pinbetalingen te accepteren?

pinapparatuur

Als ondernemer weet je dat je betalingskosten mee moet nemen in de berekening van je prijzen. Aan elke vorm van betalen, of dat nu pin, contant of online is, zitten kosten verbonden. Maar als ondernemer met een winkel kan de verleiding groot zijn om geen pinautomaat aan te schaffen en klanten alleen contant te laten betalen. Maar hoeveel kost het eigenlijk om pinbetalingen te accepteren?

Aanschaf pinautomaat

pinapparatuurDe aanschaf van kledingwinkel pinapparatuur of de huur daarvan zijn kosten die je mee moet nemen, maar ook per betaling maak je kosten. Gemiddeld is dit per transactie ongeveer €0,19. Dit is afhankelijk van de abonnementsvorm die je hebt gekozen en of je een vast bedrag betaalt per betaling of dat je een percentage van het bedrag betaalt. Het is wel handig om van tevoren uit te zoek wat voor jouw onderneming de meest voordelige oplossing is.

Vergis je overigens niet, €0,19 per transactie lijkt veel, maar het blijkt dat een contante betaling je uiteindelijk meer kost. Voor elke klant die contant bij je betaalt, betaal jij €0,25! Want al dat contante geldt moet immers ook gestort worden en daar betaal je ook kosten voor. En daarnaast is het ook nog eens zo dat je minder inkomsten hebt als je alleen contante betalingen accepteert. Veel potentiële klanten hebben geen contant geld bij zich, alleen een pinpas. Zij kopen dan net zo lief bij de concurrent die wel een pinautomaat heeft.

Een pinbetaling accepteren kost dus ongeveer €0,19 per transactie, afhankelijk van de overeenkomst die je hebt gesloten. Dit is dus minder dan de kosten voor een contante betaling.